domingo, 27 de noviembre de 2011

ELABORACIÓ D'UNA RÚBRICA

Elaborem un Rúbrica senzilla: Cal anar: http://rubistar.4teachers.org/








CATEGORY
4
3
2
1
Puntuación
Validez de reconocimiento
Aporta ejemplos y facilita recursos, relacionados con su intervención
Aporta ejemplos y facilita recursos
Cita algun ejemplo y recurso
No aporta ejemplos ni recursos
4
Solidez del argumento incorporado
El argumento incorporado sigue una claridad y solidez respeto al resto de intervenciones El argumento incorporado sigue una claridad y solidez en las argumentaciones
El argumento incorporado sigue una claridad y solidez en las argumentaciones
El argumento incorporado varia una poco en la claridad y solidez respeto al resto de intervenciones El argumento incorporado no sigue una claridad ni una solidez en las argumentaciones
El argumento incorporado no sigue una claridad ni una solidez en las argumentaciones
3
Trabajo en Equipo
Los miembors participaron regularmente. Todos contribuyeron a la discusión respetuosamente. Todos los miembros contribuyeron equitativamente al trabajo.
Los miembros comentaron regularmente. La mayori­a contribuyeron a la discusión respetuosamente. Todos los miembros contribuyeron equitativamente al trabajo.
Solo unas pequeñas intervenciones. La mayoria contribuyeron a la discusión respetuosamente. Todos los miembros contribuyeron equitativamente al trabajo.
No hubo sincronizacion y los miembros del no contribuyeron equitativamente al trabajo.
4
Validez de reconocimiento
Aporta ejemplos y facilita recursos, relacionados con su intervención
Aporta ejemplos y facilita recursos
Cita algun ejemplo y recurso
No aporta ejemplos ni recursos
4
Construcción de premisas
Elaboración de una argumentación, basada con una tesis clara
Elaboración de una argumentación.
Elaboración de una argumentación poco fundamentada en los conceptos trabajados
Elaboración de una argumentación que no sigue la línea del trabajo.
3

ACTIVITAT 2.2

Conclusions

En aquestes conclusions abans de dónar la meva opinió sobre el treball realitzat m’agradaria argumentar perquè he escollir aquest treball i no l’altre opció que es platejava. Personalment no tinc gaire domini de llengues, quan vaig veure que l’activitat 2.1 requeria habilitat amb la llengua anglessa ja va ser un dels detonants que hem va empenyer a realitzar l’activitat 2.2. Un altre aspecta que hem va encamninar va ser que en aquesta activitat requeria la utilització del cmaps, i com que a l’última activitat realitzada hem va agradar molt i hem va semblar molt útil hem va engrescar a realitzar l’activitat 2.2.
Ha estat una activitat elaborada, ja que la podriem estructurar en diferents fases; la primera la elaboració del cmpa, és un apartat sencill, però que al final ens demana una tasca totalment desconeguda per mi, públicar el mapa en una carpeta compartida i enviar l’enllaç, si haig de ser franca ha estat una tasca força feixuga, m’ha costat bastant averiguar com s’havia de realitzar. Una altre fase seria la elaboració de l’informe, la part escrita, consisteix a plasmar els aspectes teorics a nivell escrit. I finalment un altre apartat nou per mi, la elaboració d’una rúbrica, no ha estat gaire complicat, simplement era nou i desconegut. Per tant amb tot això puc dir que ha estat un treball molt profitos, en tots els sentits.

domingo, 6 de noviembre de 2011

QUÈ EN PENSEU?

Responeu a aquest missatge o a algú dels següents del fil per seguir aquesta discussió segons el vostre bàndol. Els llibres de text i el seu paper ha canviat molt en els darrers tres o quatre anys: cooperatives de llibres, eliminació de llibres... en qualsevol cas... les editorials encara tenen poder? Són ara els professors els que trien els continguts? Com? Qui ho fa? Qui ho ha de fer? Argumenteu

Sí que ha canviat molt l’útilitat que es dóna als llibres de text, coma mestre d’infantil, puc aportar la meva experiencia. A l’escola on treballo no utilitzem llibres, elaborem nosaltres mateixes el material que necessitem per tant l’anem adaptant i modificant any rere any. Ja fa uns quants anys que disposem de pissarres digitals a l’escola i per això ens hem vist obligades a adptar feines a aquest nou mitja.
Crec que no és tant una qüestió econòmica sinó, de innovació i de decidir allò que volem treballar, que la editorial en moltes ocasions et marca cercts continguts que no vols treballar o que als infants no els hi semblen interessants i per això no cal treballar-los. El fet de no utilitzar llibres ens dóna molta llibertat.
Les editorials només parlen de línies de negoci i el dels llibres suposa grans beneficis, com per renunciar-hi. Les editorials han d’oferir els recursos i els materials que el professorat demani, i no al revés i adaptar-se a la nova societat del coneixement.
El llibre de text és una eina més que els mestres tenen a l'hora de donar classe. Crec que aquest pateix dos problemes principalment: per una banda, l’abus que molts mestres fan d’aquest recurs, basant únicament les seves classes en la lectura i seguiment de tot allò que el llibre diu, sense qüestionar-se si és el més idoni en cada moment; i per l’altre banda, el fet que les persones que el creen formen part d'un negoci com són les
Les societats estan canviant i per tant, la realitat escolar també, i en aquest context és inevitable atendre als alumnes des d’una perspectiva diferent a la tradicional. Ja no és vàlid aplicar els continguts curriculars imposats pels llibres de text, sinó que cal adaptar els continguts a la realitat heterogènia de l’alumnat a qui va dirigit, i això només és possible amb la incorporació de les TIC als centres educatius i amb la substitució dels rígids llibres de text.